Openbare Basisschool 't Carrousel (Purmerend) | Scholen op de kaart (2024)

Flevostraat 2 1442 PZ Purmerend

  • Openbare Basisschool 't Carrousel (Purmerend) | Scholen op de kaart (1)
  • Openbare Basisschool 't Carrousel (Purmerend) | Scholen op de kaart (2)
  • Openbare Basisschool 't Carrousel (Purmerend) | Scholen op de kaart (3)
  • Openbare Basisschool 't Carrousel (Purmerend) | Scholen op de kaart (4)
  • Openbare Basisschool 't Carrousel (Purmerend) | Scholen op de kaart (5)
  • Basisonderwijs
  • Openbaar
  • 171 leerlingen
  • Download de Schoolgids

In het kort

Toelichting van de school

De leerlingen, medewerkers, het schoolgebouw en de omgeving: samen vormen ze de school. Daarom is deze school uniek. Hoe de dynamiek en de sfeer op school zijn, dat kan alleen de school je vertellen. Met hún verhaal bij hun eigen cijfers en bij cijfers van bijvoorbeeld DUO en de Inspectie van het Onderwijs. Kortom, je krijgt een betrouwbaar beeld van de school en van wat de school doet aan goed onderwijs.

Missie en visie

  • Wat is de missie en visie van deze school?

    PRESTEREN MET PLEZIER

    Op OBS 't Carrousel vinden we het belangrijk om kinderen een veilige omgeving te bieden waarin zij het beste uit zichzelf kunnen halen. Individueel en in samenwerking met anderen. Creativiteit, sportiviteit en gezondheid spelen hierbij een belangrijke rol.

    Presteren met plezier in 3 stappen:

    Stap 1: Geloof in je eigen mogelijkheden (Vertrouwen)

    Wij willen dat kinderen hun eigen mogelijkheden leren kennen. Zo neemt hun zelfvertrouwen toe en gaan zij zich zoveel mogelijk verantwoordelijk voelen voor hun eigen ontwikkeling.

    Stap 2: Ontwikkel je eigen talenten (Meesterschap)

    Kinderen van 4 t/m 12 jaar begeleiden we in een ononderbroken ontwikkelingslijn. De belangrijkste aspecten naast de cognitieve ontwikkeling zijn: de creatieve, motorische en sociaal-emotionele ontwikkeling. We stemmen ons onderwijs af op de individuele behoefte van het kind, zodat ieder kind het beste uit zichzelf kan halen en zich zo kan voorbereiden op de toekomst.

    Stap 3: Ontwikkelen van samenwerking (Verbinden)

    't Carrousel stimuleert een positief groepsgevoel onder de leerlingen. Door samenwerken, vertrouwen en respect werken we aan een goed en veilig schoolklimaat. Zo ontdek je hoe je met plezier kunt presteren!

    Wij willen op 't Carrousel de volgende waarden aan de kinderen meegeven:

    - Respect; wij hebben respect voor elkaar en de omgeving

    - Veiligheid; wij zorgen voor een veilig gevoel in de school en de groep

    - Communiceren; wij spreken elkaar aan op gepaste wijze

  • Op welke manier geeft deze school invulling aan de identiteit?

    Wij zijn een openbare basisschool met een multiculturele populatie en hebben 21 verschillende nationaliteiten bij ons op school. Wij besteden structureel aandacht aan verschillende culturen en de sociale en maatschappelijke ontwikkeling van de leerlingen. We doen dit omdat we onze kinderen willen opvoeden tot verantwoorde burgers. Ze moeten goed voor zichzelf kunnen zorgen en goed kunnen omgaan met de mensen en de wereld om hen heen (dichtbij en verder weg).

    Voor 't Carrousel betekent dit dat wij verplicht zijn om in ons onderwijs aandacht te besteden aan actief burgerschap en sociale integratie. Actief burgerschap verwijst naar de bereidheid en het vermogen deel uit te maken van een gemeenschap en daar een actieve bijdrage aan te leveren. Sociale integratie verwijst naar deelname van burgers in de samenleving.

    Aandacht voor levensbeschouwelijke identiteit(en) komt net als Burgerschap aan bod in onze onderwijsprogramma's. Dit omdat we het belangrijk vinden dat onze kinderen kennis maken met een diversiteit aan overtuigingen, besteden we aandacht aan geestelijke stromingen en aan specifieke feesten die gerelateerd kunnen worden aan een bepaalde levensbeschouwing of overtuiging. Voor meer informatie over Burgerschap verwijs ik u naar ons Burgerschapsplan.

    Wij zijn een middelgrote school. Met ongeveer 180 leerlingen. Door deze kleinschaligheid hebben we persoonlijke aandacht voor elk kind. Onze ouders en leerlingen ervaren het klimaat op school en in de klassen als plezierig en veilig. Daarom voelen de leerlingen zich welkom en gaan ze met plezier naar school.

    Transparantie over Privacy

    Op 't Carrousel wordt zorgvuldig omgegaan met de privacy van de leerlingen. De school heeft leerlinggegevens nodig om leerlingen goed onderwijs te kunnen geven en te begeleiden. Ook worden gegevens opgeslagen voor de goede administratieve organisatie van de school. De meeste leerlinggegevens komen van de ouders (via het inschrijfformulier), maar ook leerkrachten en ondersteunend personeel leggen gegevens vast over de leerling (cijfers en vorderingen).

    Tijdens de lessen wordt gebruik gemaakt van een aantal digitale leermaterialen. Hiervoor is een beperkte set met persoonsgegevens nodig. Met de leveranciers van deze leermiddelen zijn duidelijke afspraken gemaakt over het gebruik van de gegevens die ze van school krijgen, deze afspraken zijn terug te vinden in het Privacy onderwijs convenant.

    De leerlinggegevens worden op school opgeslagen in het digitale administratiesysteem ParnasSys, KIJK en leerlingvolgsysteem van IEP. Deze programma's zijn beveiligd en de toegang tot de persoonsgegevens is beperkt tot medewerkers van onze school.

    Ouders hebben het recht om de gegevens van en over hun kind in te zien, te laten corrigeren of te verwijderen (als die gegevens niet langer nodig zijn). Voor vragen of het uitoefenen van deze rechten, kan contact worden opgenomen met de leerkracht of met de schooldirecteur.

Kenmerken van de school

  • Presteren met plezier
  • Geloof in je eigen talent
  • Ontwikkel je eigen talenten
  • Ontwikkeling van teamgeest

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

't Carrousel

’t Carrousel ligt in de wijk Overwhere. Wij zijn een middelgrote openbare school. Door het openbare karakter van onze school zijn alle kinderen welkom, ongeacht hun afkomst of achtergrond.Wij hanteren geen wachtlijst of uiterste aanmelddatum. Tevens zijn wij de enige basisschool in Purmerend die onze leerlingen schoolzwemmen aanbieden vanaf groep 2. Wilt u bij ons komen kijken, dan geven wij u graag een rondleiding door onze school.

't Carrousel heeft acht groepen en zeventien personeelsleden, waaronder een directeur; een IB-er; een vakleerkracht gymnastiek en muziek; vier onderwijsondersteuners en elf leerkrachten. Er zijn twee onderbouwgroepen 1-2A en 1-2 B en verder hom*ogene groepen 3 t/m 8. Naast de groepslokalen hebben we ook nog een bibliotheeklokaal, een handarbeidlokaal en een instructielokaal.

Daarnaast hebben we "ODC, Klas op wielen" vanuit de Prinsen Stichting bij ons in school zitten en komt de logopedist op woensdag voor een aantal leerlingen van onze school.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
171
Landelijk gemiddelde
212

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Van 8.20 tot 8.30 staat de schooldeur open en kunt u uw kind(eren) brengen. Voor de groepen 1 t/m 4 geldt dat u de kinderen tot in de klas kunt begeleiden. Vanaf groep 4 kunt u bij de groepsdeur afscheid nemen. Onze lessen beginnen om 8.30.

Indien uw kind niet in staat is om naar school te komen, moet u dit voor 8.45 melden aan school (via telefoon 0299-421990 of mail directie.hetcarrousel@opspoor.nl).

Veelgestelde vragen

  • Alles wat je wilt weten over de opvang:

    Hoe wordt opvang geregeld?

    Opvang voor schooltijd
    • In samenwerking met St. Kinderopvang Purmerend
    Tussenschoolse opvang
    • Door leerkracht/team
    Opvang na schooltijd
    • In samenwerking met St. Kinderopvang Purmerend

    Waar vindt de opvang plaats?

    Opvang voor schooltijd
    Buiten het schoolgebouw
    Tussenschoolse opvang
    In het schoolgebouw
    Opvang na schooltijd
    Buiten het schoolgebouw

    Zijn er kosten voor de ouders?

    Opvang voor schooltijd
    Ja
    Tussenschoolse opvang
    Nee
    Opvang na schooltijd
    Ja
  • Wanneer zijn de vrije dagen en schoolvakanties?

    VanTot en met
    Herfstvakantie26-10-202403-11-2024
    Kerstvakantie21-12-202405-01-2025
    Voorjaarsvakantie15-02-202523-02-2025
    Goede vrijdag en Pasen18-04-202521-04-2025
    Meivakantie22-04-202505-05-2025
    Pinksteren09-06-202509-06-2025
    Zomervakantie12-07-202524-08-2025
    Toelichting van de school

    Naast de vakanties en verplichte vrije dagen zijn de leerlingen ook op de volgende momenten vrij i.v.m. studiedagen

    • Studiedag woensdag 27 nov. 2024
    • Studiedag maandag 6 jan. 2025
    • Studiedag vrijdag 14 febr. 2025
    • Studiedag maandag 24 febr. 2025
    • Studiedag dinsdag 6 mei 2025
    • Studiedag vrijdag 20 juni 2025
  • Is er opvang tijdens vrije dagen en schoolvakanties?

    Ja

    Toelichting

    Dit kan geregeld worden met St. Kinderopvang Purmerend
  • Wie is op welke momenten bereikbaar?

    DagenTijden
    directiema., di., do. en vrijdagop afspraak
    IBma., di., woe., en vrijdagop afspraak
    Leerkrachtenop afspraakop afspraak
    Schoolmaatschappelijkwerkerdinsdag9.00 - 10.30
    Contactpersoon Nellamaandag t/m donderdagop afspraak
    Contactpersoon Carolinawoensdag t/m vrijdagop afspraak
    Toelichting van de school
    Indien u wenst om met de leerkracht van uw kind, de IB of de directie te spreken, kunt u hiervoor een afspraak maken na schooltijd.
Weergave Schooltijden en opvang

Welk rooster hanteert deze school?

Vijf gelijke dagen model

vijf identieke schooldagen zonder vrije middag

Opmerkingen bij het rooster
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag

Handige informatie

  • Op welke manier worden ouders betrokken bij deze school?

    De samenwerking tussen school en ouders is onmisbaar. Dat betekent dat de betrokkenheid van de ouders bij de school belangrijk is voor het functioneren van het kind in de school. Samen zijn wij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van uw kind en we hebben elkaar dan ook nodig. Goed overleg is hierbij van belang. Overleg over de ontwikkeling van uw kind en het aandeel dat u op schoolgebied aan deze ontwikkeling kunt bijdragen.

    Wij willen graag een leef- en werkomgeving bieden aan kinderen, ouders en team waar ouders actief betrokken zijn bij de gang van zaken op school. Uw mening en praktische hulp zijn belangrijk. Er zijn ouders die:

    • het onderwijs praktisch ondersteunen, bijv. met lezen
    • leerlingen begeleiden bij schoolreizen, sportactiviteiten e.d.
    • allerlei activiteiten voor leerlingen organiseren
    • lid zijn van de oudervereniging of de oudergeleding van de Medezeggenschapsraad
  • Op welke manier informeert deze school de ouders?

    Ouders worden geïnformeerd over de activiteiten en ontwikkelingen op school door:

    • het digitale ouderportaal voor de communicatie tussen school/leerkracht en de ouders
    • de nieuwsbrief, maandelijks over de nieuwe ontwikkelingen op school
    • de jaarlijkse schoolgids met alle informatie over ons onderwijs aanbod

    Ouders worden persoonlijk geïnformeerd op de volgende punten:

    • Kennismakingsgesprekken aan het begin van het schooljaar met de leerkracht en ouders van de kinderen die nieuw in de groep komen.
    • In november en april zijn er voortgangsgesprekken
    • In februari en juni zijn er rapport gesprekken (vanaf groep 2), waarbij in juni de gesprekken facultatief zijn

    De leerlingen van groep 2 t/m 8 krijgen twee keer per jaar een rapport. In het rapport staan naast de methode resultaten ook de behaalde resultaten op de midden en eindtoetsen. Op onze rapporten is ruimte voor opmerkingen door leerkrachten ter ondersteuning van de resultaten van het gedrag van de leerling.

    Het is tussentijds altijd mogelijk om met de leerkracht een afspraak te maken om behaalde resultaten of zorgen te bespreken, dit zal altijd plaats vinden na schooltijd. Ook de leerkracht kan met u contact opnemen om een afspraak te maken om de ontwikkeling van uw kind te bespreken. U dient aan dit verzoek te voldoen.

  • Hoe kunnen ouders meedenken en -praten over het beleid?

    Ouders praten mee via:

    • Ouderraad
    • Medezeggenschapsraad
  • Wat is de klachtenregeling?

    Het team van 't Carrousel zet zich elke dag volop in voor goed onderwijs aan uw kind. Het kan voorkomen dat u een zorg, ontevreden gevoel of klacht heeft. Of misschien heeft u iets gesignaleerd waarover u in gesprek wilt gaan of waarop u actie wilt ondernemen. In de meeste gevallen wordt uw zorg of klacht op schoolniveau met de betreffende leerkracht en/of de directeur van de school opgelost. In situaties waarin dit niet mogelijk blijkt te zijn, heeft elke school contactpersonen die u verder kunnen helpen. Bij ons op school zijn dat Nella Vlaar en Carolina Ohr. Zij kunnen u aanhoren en verder helpen met vervolgstappen. Het schoolbestuur van OPSPOOR heeft een uitgebreide klachtenregeling die te vinden is op dewebsite van OPSPOOR.?
  • Bij welke activiteiten werkt de school samen met ouders?

    Ouderraad (oudervereniging)

    De ouderraad (OR) ondersteunt het team van 't Carrousel bij het organiseren van evenementen en activiteiten (Sint, Kerst, Disco, Pasen, Sport, e.d.). Daarnaast beheert de OR het geld van de ouderbijdrage om deze evenementen te kunnen bekostigen. Binnen de OR zijn commissies samengesteld die ieder een aparte taak hebben, zoals sport, evenementen en bibliotheek.

    Medezeggenschapsraad (MR)

    Zoals wettelijk is vastgesteld, is binnen onze school een medezeggenschapsraad actief. Hierin hebben naast twee leerkrachten ook twee ouders zitting. In de MR wordt voorgenomen beleid besproken en soms ook geïnitieerd. Bij sommige besluiten is de instemming van de MR noodzakelijk, anders heeft de MR adviesrecht. De vergadering van de MR en OR zijn openbaar en u bent van harte welkom om een vergadering bij te wonen.

  • Wat is de hoogte van de vrijwillige ouderbijdrage?

    €22,50

    Wat wordt met dat geld gedaan?

    • Kerst
    • Sinterklaas
    • Disco
    • Pasen
    • Sportevenementen

    Zijn er overige vrijwillige schoolkosten?

    Nee

    Extra informatie over ouderbijdrage

    De ouderraad vraagt elk jaar een vrijwilligeouderbijdrage van ouders om onder andere onderstaande schoolactiviteiten mogelijk te maken.

    Commissie Sport

    Vanaf groep 2 zijn er voor de leerlingen sportactiviteiten. De OR betaalt deze activiteiten, behalve de bloesemtocht en de avond4daagse, hierbij dienen de ouders een bijdrage te leveren. Tevens heeft de OR sportkleding aangeschaft die de kinderen kunnen dragen tijdens sporttoernooien. De sportcommissie zorgt er voor dat elk kind dat meedoet een passend broekje en shirtje mee naar huis krijgt om tijdens de wedstrijd te dragen.

    Evenementen

    De evenementencommissie helpt bij het organiseren van de discoavond, sinterklaasfeest, kerstmaaltijd, paasontbijt, versieren in school en de afscheidsavond van groep 8.

    Bibliotheek

    Naast de commissies van de ouderraad helpen ouders bij het uitlenen van de bibliotheekboeken. De bibliotheek is voor elke groep een moment open om de leerlingen 1 of 2 boeken te laten ruilen per week.

    Overmaken van het bedrag van de ouderbijdrage € 22,50,- per bank kan op rekening: NL25RABO0311023509 t.n.v. Oudervereniging O.B.S. 't Carrousel. o.v.v. Voor en achternaam van uw kind en zijn/haar groep.

    Contant betalen is ook mogelijk. U kunt dit doen bij de directie. Het niet betalen van de vrijwillige ouderbijdrage leidt niet tot het uitsluiten van leerlingen aan deelname van de activiteiten.

  • Hoe melden ouders hun kind ziek of afwezig?

    Over schoolverzuim

    Scholen zijn verplicht ongeoorloofd schoolverzuim te melden bij de leerplichtambtenaar. Soms kan het zijn dat een leerling niet naar school kan gaan en er sprake is van geoorloofd schoolverzuim. Op de website van de Rijksoverheid (www.rijksoverheid.nl) staat uitgelegd hoe en wanneer er sprake is van geoorloofd verzuim.

    Voorwaarden voor geoorloofd schoolverzuim
    • bij ziekte moet de directeur dit op tijd horen;
    • bij een verplichting vanuit een geloofsovertuiging moet de ouder/voogd de directeur van tevoren informeren;
    • voor afwezigheid wegens een huwelijk of uitvaart moet de directeur vooraf toestemming geven.

    Is het niet mogelijk op vakantie te gaan tijdens de schoolvakanties? Dan kunt u bij de schoolleiding toestemming vragen voor schoolverlof buiten de schoolvakanties.

    Hoe melden ouders hun kind ziek?

    Wanneer uw kind ziek is of verhinderd is, dient u de school hiervan tussen 8.00 uur en 8.45 uur in kennis te stellen. Dit kan telefonisch, via mail of via een broer of zus. Als uw kind voor 8.45 uur niet op school is, neemt de school contact met u op.

    Uw kind kan natuurlijk ook tijdens schooltijden ziek worden of gewond raken. Als uw kind op school ziek wordt, probeert de school u te bereiken. Wij vragen u dan uw kind van school te komen ophalen. Wij sturen de kinderen niet zelf naar huis. Als uw kind meteen naar de dokter of het ziekenhuis moet, nemen wij direct contact met u op. Het is belangrijk dat de school en de leerkracht van uw kind over de juiste telefoonnummers, waarop u bereikbaar bent, beschikt.

    Hoe vragen ouders verlof aan voor hun kind?

    De leerplichtige leeftijd is vijf jaar. Dat betekent dat uw kind vanaf deze leeftijd leerplichtig is. Voor bijzondere omstandigheden zult u verlof moeten aanvragen. Op de achterzijde van het verlofformulier dat bij de directie van de school verkrijgbaar is, staat precies aangegeven waarvoor u verlof kunt aanvragen. Binnen onze school vinden wij structuur erg belangrijk, vandaar dat wij er veel waarde aan hechten dat ook de 4 jarigen structureel aanwezig zijn. Samen met de andere leerlingen vormen zij een groep en de kinderen missen elkaar als er sprake is van verzuim.

    Leerplichtambtenaar

    De gemeente Purmerend heeft een aantal leerplichtambtenaren in dienst. Zij controleren of de leerplichtwet wordt nageleefd. Voor vragen over leerplicht en verlof kunt u bij hen terecht. Algemeen e-mailadres leerplicht: leerplicht@purmerend.nl.

  • Wat is het toelatingsbeleid?

    Als u voor uw kind een geschikte basisschool zoekt en u geïnteresseerd bent in een nadere kennismaking met onze school, kunt u een rondleiding aanvragen via onze website of via telefonisch contact.

    Wanneer uw keuze definitief op 't Carrousel is gevallen, kunt u uw kind vanaf zijn/haar derde verjaardag aanmelden. Het aanmeldingsformulier is te verkrijgen bij de directie. U krijgt van ons altijd een schriftelijke bevestiging, zodat u zeker weet dat uw kind bij ons is ingeschreven. Ongeveer een maand voordat uw kind 4 jaar wordt, wordt uw kind uitgenodigd om te komen wennen. Voorwaarde om op school te starten is dat uw kind zindelijk is overdag. Indien dit niet het geval is, zullen hierover passende afspraken gemaakt worden.

    Als uw kind al op een basisschool zit, zoeken we altijd contact met de vorige school van uw kind. D.m.v. een onderwijskundig rapport worden wij op de hoogte gebracht van de vorderingen van uw kind, zodat wij kunnen aansluiten bij de onderwijs behoefte. Indien uit de verstrekte informatie mocht blijken dat uw kind een leer- en/of gedragsstoornis heeft en wij niet de juiste zorg kunnen bieden, bekijken we met de ouders welke school beter geschikt is.

  • Diversen

    Oudergesprekken/ Rapport

    De ontwikkelingen van uw kind worden op de volgende wijze aan u gecommuniceerd:

    • In november kunt u een eerste gesprek aanvragen om over de vorderingen van uw kind te praten.
    • In februari n.a.v. het eerste rapport is er een oudergesprek met alle ouders.
    • In april kunt u een gesprek aanvragen over de vorderingen van uw kind.
    • In juni n.a.v. het tweede rapport kunt u een oudergesprek aanvragen.

    De kinderen van groep 2 t/m 8 krijgen 2x per jaar een rapport. In het rapport staan naast de methode resultaten ook de behaalde resultaten op de midden en eind toetsen van IEP. De beoordeling van de toetsen en behaalde resultaten staan niet ter discussie tijdens het 10 minuten gesprek. Op onze rapporten is ruimte voor opmerkingen door de leerkrachten ter ondersteuning van de resultaten en het gedrag van de leerling.

    Het is tussentijds altijd mogelijk om met de leerkracht een afspraak te maken om behaalde resultaten of zorgen te bespreken, dit zal altijd plaats vinden na schooltijd. Ook de leerkracht kan met u contact opnemen om een afspraak te maken om de ontwikkeling van uw kind te bespreken. U dient aan dit verzoek te voldoen.

    Beeldmateriaal

    Op onze school laten wij u met beeldmateriaal zien waar we mee bezig zijn. Bijvoorbeeld tijdens activiteiten zoals Sint en Kerst, schoolreisjes, groepsfoto's of sportdag. Foto's gemaakt tijdens deze activiteiten zijn alleen zichtbaar op ons ouderportaal en zijn afgeschermd per groep. Wij vragen eenmaal uw toestemming voor het plaatsen van beeldmateriaal. U mag natuurlijk altijd de door u gegeven toestemming intrekken. Een mailtje naar directie.hetcarrousel@opspoor.nl volstaat. Opgave van reden is niet nodig. Binnen 4 weken worden dan beelden van uw kind door ons verwijderd. Ook mag u op een later moment alsnog toestemming geven. Zonder toestemming zal er geen beeldmateriaal van uw zoon/dochter gedeeld worden.

    Vanwege bovenstaande is het voor ouders niet meer toegestaan om foto's of video's te maken in de school. Ook niet als het uw eigen kind betreft. Het risico dat er per ongeluk toch andere kinderen op komen te staan te groot. Ouders die zich niet aan de afspraak houden, vragen wij te stoppen en anders de school te verlaten.

    Als er beeldmateriaal op het beveiligde deel van ouderportaal door ouders gekopieerd wordt en vervolgens gedeeld via sociale media, is dat niet meer de verantwoordelijkheid van de school. Indien uw kind ongewenst op een site staat, kunt u de betreffende ouder zelf aansprakelijk stellen.

    Schorsing of verwijdering

    Leerlingen kunnen van school worden gestuurd voor een tijdje (schorsing) of voorgoed (verwijdering). Zoiets gebeurt alleen als het kind of de ouder zich ernstig misdraagt en de grenzen van fatsoen en respect overschrijden. We spreken dan van wangedrag, dat de veiligheid en de rust binnen school in gevaar brengt. Als na het aanspreken en bespreken van het wangedrag geen gewenste verandering plaatsvindt, gelden de volgende afspraken:

    1. Leerling is op school om te leren en houdt zich aan de regels en afspraken die gelden op school.
    2. Bij grensoverschrijdend gedrag wordt de leerling naar een andere klas gestuurd met werk.
    3. Zo snel als mogelijk vindt er een gesprek tussen kind, ouders en leerkracht plaats. Afspraken om herhaling te voorkomen worden gemaakt.
    4. Bij een volgende overschrijding binnen 3 maanden wordt de leerling weer in een andere groep aan het werk gezet en volgt een gesprek met kind, ouders, leerkracht en directie. Afspraken worden gemaakt en in het gesprek zal worden aangegeven dat bij een volgend grensoverschrijdend incident een schorsing zal volgen.
    5. Bij een derde incident wordt de leerling bij directie geplaatst, er wordt direct contact opgenomen met de ouders. Verder vindt overleg met het bestuur plaats i.v.m. schorsing van in beginsel 2 dagen tot maximaal 5 dagen. In deze dagen vindt overleg plaats hoe de leerling terug kan komen naar school.

    Verwijdering: De beslissing voor verwijdering wordt genomen door het schoolbestuur, na overleg met de directie. Het bericht van verwijdering wordt schriftelijk aan ouders meegedeeld, met redenen omkleed. De leerplichtambtenaar en de inspectie krijgen een afschrift van deze brief. In de acht weken volgend op dit bericht, moet het schoolbestuur een andere school voor de betreffende leerling zien te vinden.

    Gezonde School

    We blijven ons de komende jaren inzetten als een gezonde school met voldoende beweging. We besteden aandacht aan gezond eten en drinken. Als methode om gezonde voeding onder de aandacht van de leerlingen te brengen gebruiken wij "ik eet het beter", zij bieden jaarlijks diverse smaaklessen aan.

    Pauzehap

    Natuurlijk hebben de kinderen ook pauzes, dus de kinderen moeten hun gruithap (groente of fruit) en een lunchpakket meenemen naar school. Wij hebben elke dag "gruitdagen". Naast een stuk fruit of groente mag een leerling eventueel ook een broodje eten tijdens de ochtendpauze. We stimuleren de leerlingen om naast het fruit/groente water te drinken, daarom drinken wij tijdens de fruitpauze water. In de onderbouw wordt alleen water gedronken tijdens de lunch pauze, i.v.m. de organisatie. Tijdens de andere pauze is het aan de ouder wat hun kind drinkt. Als kinderen bijv. melk meenemen, kunnen zij gebruik maken van onze koelkast.

    Om 12 uur lunchen wij met de leerlingen op school, hierbij adviseren wij ouders om bruin of volkoren brood mee te geven aan hun kind. Ouders zijn hier vrij in.

    Verjaardag van uw kind

    Als een kind jarig is, mag er getrakteerd worden. Omdat wij de gezondheid van de kinderen heel belangrijk vinden, willen we gezonde traktaties stimuleren. Wij hanteren het 1 food en eventueel 1 non-food beleid. Onder food verstaan wij een kleine traktatie, zoals een stuk fruit, een versierde eierkoek of waterijsje. Sommige ouders geven een klein cadeautje (1 non-food) voor dekinderen mee. Dit wordt met de kinderen meegegeven naar huis. Ook hiervoor geldt: hou het klein.

    Schoolreisje

    In de groepen 1 t/m 6 gaan de leerlingen op schoolreisje. Groep 7 gaat 2 dagen op kamp en Groep 8 gaan 3 dagen op kamp. Aan de schoolreisjes zitten kosten verbonden.

Waar wonen de leerlingen van deze school?

In welk postcodegebied wonen de leerlingen van deze school?

PostcodegebiedAantal leerlingenPercentage
144212472,5%
14432313,5%
144184,7%
144452,9%
1067<5
1135<5
1141<5
1446<5
1448<5
1456<5
1472<5
6951<5

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

  • Schoolveiligheidsplan
  • Anti-pestprotocol
  • Meldcode Kindermishandeling en huiselijk geweld
  • POMonitoringSocialeVeiligheid 20232024 (pdf)
  • Welk anti-pestprogramma wordt gebruikt?

    Pesten wordt in geen enkele vorm geaccepteerd. We gaan op school respectvol met elkaar om!

    't Carrousel werkt preventief met de methode van Kwink. In de onderbouw wordt dagelijks aandacht besteed aan de sociale omgang tussen leerlingen. In de midden- en bovenbouw worden wekelijks schriftelijke en/of groepsoefeningen vanuit de Kwink methode gedaan om het sociale klimaat te bespreken en te bevorderen.

    Daarnaast hebben wij een anti-pestprotocol. Pesten op school moet gesignaleerd en serieus aangepakt worden. In het anti-pestprotocol staat beschreven hoe leerlingen, leerkrachten en ouders handelen als ze merken dat er gepest wordt, zodat een integrale aanpak met alle betrokken partijen tot stand komt.

    Onze doelstelling: Alle kinderen moeten zich in hun basisschoolperiode veilig voelen, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen!

    Het anti-pestprotocol is te vinden in ons veiligheidsplan, deze staat ook op onze website www.hetcarrousel.nl

  • Hoe toetst de school de sociale veiligheid?

    De school monitort de sociale en fysieke veiligheid met een vragenlijst afgenomen door/via: Enquêtetool van Vensters.

    Toelichting van de school

    In schooljaar 2023-2024 hebben wij de Vensters vragenlijst afgenomen in december/ januari.

    Bij de resultaten hebben we wel een aantal opmerkelijke antwoorden gekregen. Bij de vraag over je veilig voelen op school, zit een dubbele ontkenning in de vraag. Dit is voor kinderen altijd lastig. Daarnaast konden kinderen hier ook kiezen voor “dat weet ik niet”. Door de ontstane lage score, lijkt het of een heel hoog percentage kinderen aangeeft onveilige plekken te ervaren op school. Als je vervolgens naar de vraag erna kijkt, geven maar zeer weinig kinderen aan welke plekken zij onveilig vinden. Dit spreekt de vorige vraag tegen. Ook uit de vragen erna blijkt niet dat kinderen een grote onveiligheid op school voelen.Misschien is er bij de eerdere vraag iets meer uitleg nodig voor de kinderen.

  • Wie is de anti-pestcoördinator of vertrouwenspersoon?

    Anti-pestcoördinator

    Mevr. Y. van Veelen

    Stuur een e-mail

    Vertrouwenspersonen

    Mevr. N. Vlaar

    Stuur een e-mail

    Mevr. C. Ohr

    Stuur een e-mail

Openbare Basisschool 't Carrousel (Purmerend) | Scholen op de kaart (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dean Jakubowski Ret

Last Updated:

Views: 6760

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dean Jakubowski Ret

Birthday: 1996-05-10

Address: Apt. 425 4346 Santiago Islands, Shariside, AK 38830-1874

Phone: +96313309894162

Job: Legacy Sales Designer

Hobby: Baseball, Wood carving, Candle making, Jigsaw puzzles, Lacemaking, Parkour, Drawing

Introduction: My name is Dean Jakubowski Ret, I am a enthusiastic, friendly, homely, handsome, zealous, brainy, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.